">
Projekti i donacije

UHDDR organizira i provodi projekte na područjima:

Ekologije
Svjesni čovjekovog utjecaja na okoliš i sva živa bića, pokrenuli smo projekte koji se bave zaštitom prirode i ekologijom. Kroz te projekte nastojimo edukacijom utjecati na svijest šire društvene zajednice, a posebice djece i mladih kako bi svojim angažmanom spriječili onečišćenja šuma, jezera rijeka i mora te daljnji utjecaj onečišćenja na živa bića. Kroz projekte provodimo konkretne ekološko-edukativne akcije održavajući predavanja o ekosustavima i uklanjajući nakupljeni otpad sa ciljanih područja. Na ovaj način našu domovinu želimo očuvati čistu i zdravu i takvu je predati idućim naraštajima.
Prevencije ovisnosti
U široki spektar i raspon aktivnosti i mjera u prevenciji svih neprihvatljivih oblika ponašanja pa i prevenciji zlouporabe sredstava ovisnosti (droga, duhan, alkohol) uključila se i Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata. Prvenstveno nam je želja da hrvatske branitelje educiramo o problemima koje ovisnost nosi sa sobom, a koji se očituju u obitelji i cjelokupnoj društvenoj zajednici. Osim predavanja organiziramo i duhovnu obnovu u suradnji s crkvenom zajednicom te boravak u prirodi u svrhu korisno utrošenog vremena i zdravog načina života.
Djece i mladeži
Djeca i mladež u aktivnostima UHDDR zauzimaju posebno mjesto i poklanjamo im veliku pažnju s ciljem osmišljavanja slobodnog vremena, druženja, upoznavanja, sporta, rekreacije i promoviranja nacionalnih osjećaja i educiranja o novijoj hrvatskoj povijesti. Razlog za ove projekte su posljedice globalizacije i trendovi u kojima zaboravljamo na nacionalni ponos i vlastitu državu. Zato se osjećamo obaveznima raditi s mladima i u njima stvarati pozitivne osjećaje i vrijednosti, napose prema svojoj domovini razvijajući na taj način kod njih i druge pozitivne vrijednosti kao što su ekologija, tolerancija, ravnopravnost, humanizam, vjerska i rasna snošljivost i drugo.
Sporta i rekreacije
Svjesni važnosti sporta i rekreacije za sve članove organiziramo i provodimo projekte u kojima svatko može pronaći oblik rekreacije za sebe, neovisno na dob, bolest, invalidnost ili neki tjelesni nedostatak, a s ciljem da se sudionicima na kraće vrijeme omogući promjena mjesta boravka, kroz aktivnosti stvore uvjeti za stjecanje pozitivnih iskustava i pozitivnih osjećaja, a na dulje vrijeme poveća interes za neke nove aktivnosti, vještine i znanje i rekreaciju vezano za adaptaciju i pozitivno razmišljanje te poticati zdrav način življenja.
Društva kulture
Kultura je sastavni dio društva, a svako društvo počinje kulturom. Stoga su i projekti koji se bave kulturom zastupljeni u djelatnosti UHDDR. U svome članstvu okupljamo branitelje koji su aktivno sudjelovali u obrani i stvaranju slobodne Republike Hrvatske, a danas svoje impresije prenose na sve ostale putem likovnog, glazbenog i literarnog stvaralaštva. Njihov vrijedni doprinos hrvatskoj kulturi i društvu općenito prezentiramo kroz likovne kolonije, izložbe slika i ratnih fotografija, glazbene i literarne večeri u cijeloj domovini, objavom radova u monografijama, zbirkama pjesama i knjigama.
Tribine i okrugli stolovi
Svakodnevno smo svjedoci društvenih promjena i previranja kojih smo, htjeli mi to ili ne i sami sudionici i važan čimbenik. UHDDR sa svojih 269 ogranaka na području cijele Republike Hrvatske od Iloka do Cavtata i Umaga organiziramo tribine i okrugle stolove na kojima uz sugovornike iz raznih područja politike, društva, ekonomije, gospodarstva, poljoprivrede razgovaramo o temama koje se odnose na hrvatske branitelje, njihova zakonska prava, gospodarske mogućnosti, zapošljavanje, promicanje vrijednosti Domovinskog rata, socijalno i psihološko osnaživanje hrvatskih branitelja i druga pitanja. Nakon tribina i okruglih stolova donose se zaključci za svaku pojedinu temu koji se prezentiraju mjerodavnim institucijama.

Imate problema s donacijama?


Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata je je Centar znanja za društveni razvoj u podruďż˝ju unapreďż˝enja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom


SUSRETI DJECE HRVATSKIH BRANITELJA 2012.
Sveta Nedelja 19.6., Donji Miholjac 21.6., Križevci 23.6., Kaštela 25.6., 19.06.2012

Kratki opis:
Susreti djece hrvatskih branitelja provode se već jedanaestu godinu kao niz radionica i igraonica za djecu branitelja osnovnoškolskog uzrasta sa svrhom upoznavanja djece i stvaranja trajnih kontakata među djecom kojoj je zajednička stvarnost da su njihove majke i očevi branili i stvorili njihovu domovinu, domovinu u kojoj žive. Na susretima će upoznati kako tu domovinu voljeti i graditi te cijeniti ono što su njihovi roditelji stvorili ali i naučiti cijeniti i poštivati jedni druge kroz upoznavanje i druženje. Ovi susreti održavaju se tradicionalno, a želja nam je da se ova tradicija nastavi jer kod djece bude osjećaj za stvaranje i za pozitivne ciljeve u životu te im pomažu izaći na ispravan put, suprotan od puta prema drogi i alkoholu svjesni činjenice da ti poroci vrebaju na njih na svakom koraku.


Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata
Slavenskog 9
10110 Zagreb
tel: 01/6195 303
fax: 01/6195 302
OIB: 31232012833
žiro račun: IBAN HR0723600001101351339

Sva prava pridržana © UHDDR 1993-2020.