">
ŠKOLA NENASILNOG NAVIJANJA
2019-03-11

Uoči derbija 24. kola 1. HNL između Dinama i Rijeke, na nogometnom stadionu GNK Dinamo nastavljen je projekt Škole nenasilnog navijanja. Cilj je projekta djecu i mlade afirmirati za sportsko i fer navijanje u svim segmentima i svim sportovima bez huliganstva i neprimjerenog ponašanja na sportskim terenima i oko njih.

nositelj projekta Škola nenasilnog navijanja je Općinski ogranak UHDDR općine Čepin koji je angažirao sve klubove 1. NHL, a svakodnevno se priključuju klubovi ostalih klupskih sportova. Najveća vrijednost projekta je uključivanje djece i mladih.
Ouči spomenutog derbija izrađene su navijačke zastave GNK Dinama i NK Rijeke koje su uručene navijačkim skupinama BBB i Armada s ciljem da se rivalstvo na sportskim terenima pretoči u prijateljstvo i suradnju izvan njih.
U Zagrebu su u nedjelju sudjelovali hrvatski branitelji i djeca iz OO UHDDR općine Čepin, TO UHDDR Budaševo, GO UHDDR grada Kutine, GO UHDDR Grada Zagreba iUdruga Crne mambe.
Tom prilikom na spomenik pripadnicima BBB koji su poginuli u Domovinskom ratu braneći Republiku Hrvatsku od agresora položeni su vijenci i zapaljene svijeće.
U suradnji s upravom GNK Dinamo, svi sudionici zauzeli su svoja mjesta na tribinama gdje su uz korektno navijanje bodrili nogometaše na terenu.

Objavio: D.D.

Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata je je Centar znanja za društveni razvoj u podruďż˝ju unapreďż˝enja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom


SUSRETI DJECE HRVATSKIH BRANITELJA 2012.
Sveta Nedelja 19.6., Donji Miholjac 21.6., Križevci 23.6., Kaštela 25.6., 19.06.2012

Kratki opis:
Susreti djece hrvatskih branitelja provode se već jedanaestu godinu kao niz radionica i igraonica za djecu branitelja osnovnoškolskog uzrasta sa svrhom upoznavanja djece i stvaranja trajnih kontakata među djecom kojoj je zajednička stvarnost da su njihove majke i očevi branili i stvorili njihovu domovinu, domovinu u kojoj žive. Na susretima će upoznati kako tu domovinu voljeti i graditi te cijeniti ono što su njihovi roditelji stvorili ali i naučiti cijeniti i poštivati jedni druge kroz upoznavanje i druženje. Ovi susreti održavaju se tradicionalno, a želja nam je da se ova tradicija nastavi jer kod djece bude osjećaj za stvaranje i za pozitivne ciljeve u životu te im pomažu izaći na ispravan put, suprotan od puta prema drogi i alkoholu svjesni činjenice da ti poroci vrebaju na njih na svakom koraku.


Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata
Slavenskog 9
10110 Zagreb
tel: 01/6195 303
fax: 01/6195 302
OIB: 31232012833
žiro račun: IBAN HR0723600001101351339

Sva prava pridržana © UHDDR 1993-2020.