ŠKOLA NENASILNOG NAVIJANJA
2019-03-11

Uoči derbija 24. kola 1. HNL između Dinama i Rijeke, na nogometnom stadionu GNK Dinamo nastavljen je projekt Škole nenasilnog navijanja. Cilj je projekta djecu i mlade afirmirati za sportsko i fer navijanje u svim segmentima i svim sportovima bez huliganstva i neprimjerenog ponašanja na sportskim terenima i oko njih.

nositelj projekta Škola nenasilnog navijanja je Općinski ogranak UHDDR općine Čepin koji je angažirao sve klubove 1. NHL, a svakodnevno se priključuju klubovi ostalih klupskih sportova. Najveća vrijednost projekta je uključivanje djece i mladih.
Ouči spomenutog derbija izrađene su navijačke zastave GNK Dinama i NK Rijeke koje su uručene navijačkim skupinama BBB i Armada s ciljem da se rivalstvo na sportskim terenima pretoči u prijateljstvo i suradnju izvan njih.
U Zagrebu su u nedjelju sudjelovali hrvatski branitelji i djeca iz OO UHDDR općine Čepin, TO UHDDR Budaševo, GO UHDDR grada Kutine, GO UHDDR Grada Zagreba iUdruga Crne mambe.
Tom prilikom na spomenik pripadnicima BBB koji su poginuli u Domovinskom ratu braneći Republiku Hrvatsku od agresora položeni su vijenci i zapaljene svijeće.
U suradnji s upravom GNK Dinamo, svi sudionici zauzeli su svoja mjesta na tribinama gdje su uz korektno navijanje bodrili nogometaše na terenu.

Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata je je Centar znanja za društveni razvoj u području unapređenja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom


SUSRETI DJECE HRVATSKIH BRANITELJA 2012.
Sveta Nedelja 19.6., Donji Miholjac 21.6., Križevci 23.6., Kaštela 25.6., 19.06.2012

Kratki opis:
Susreti djece hrvatskih branitelja provode se već jedanaestu godinu kao niz radionica i igraonica za djecu branitelja osnovnoškolskog uzrasta sa svrhom upoznavanja djece i stvaranja trajnih kontakata među djecom kojoj je zajednička stvarnost da su njihove majke i očevi branili i stvorili njihovu domovinu, domovinu u kojoj žive. Na susretima će upoznati kako tu domovinu voljeti i graditi te cijeniti ono što su njihovi roditelji stvorili ali i naučiti cijeniti i poštivati jedni druge kroz upoznavanje i druženje. Ovi susreti održavaju se tradicionalno, a želja nam je da se ova tradicija nastavi jer kod djece bude osjećaj za stvaranje i za pozitivne ciljeve u životu te im pomažu izaći na ispravan put, suprotan od puta prema drogi i alkoholu svjesni činjenice da ti poroci vrebaju na njih na svakom koraku.


Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata
Slavenskog 9
10110 Zagreb
tel: 01/6195 303
fax: 01/6195 302
OIB: 31232012833
žiro račun: IBAN HR0723600001101351339

Sva prava pridržana © UHDDR 1993-2019.