Predavanja i radionice "Edukacija stručnjaka za poticanje profesionalnog razvoja"
2019-05-30

30.05.-01.06.2019. godine u hotelu „I“ održana su niz predavanja i radionica na temu „Edukaciju stručnjaka za poticanje profesionalnog razvoja hrvatskih branitelja iz Domovinskoga rata (poučavanje tehnika rješavanja problema, razvijanje vještina planiranja i ostvarivanja ciljeva, vizualizacijske tehnike, razvijanje vještina donošenja poslovnih odluka, prezentacijske vještine“, u sklopu modula 3: specijalističke edukacije u području psihološkog savjetovanja korisnika iz braniteljsko - stradalničke populacije. Izobrazba je dio projektnih aktivnosti EU projekta "Jačanje kapaciteta stručnjaka koji pružaju psihosocijalnu skrb za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata - faza 1."

Profesionalni razvoj je rezultat psiholoških, fizičkih i socijalnih čimbenika. On predstavlja proces koji korespondira sa životnim razinama razvoja, a ne zamrznuto stanje u vremenu te bi trebao predstavljati cjeloživotno učenje koje se ostvaruje kroz emocionalnu, kognitivnu, ponašajnu i motivacijsku aktivnost.
Prediktori uspjeha su: QI, savjesnost, radne navike, suradljivost, neuroticizam.

Predavanja i radionice su održali stručnjaci - psihijatri iz Kliničkog bolničkog centra Rebro:

doc. dr. sc. Maja Bajs Janović, dr. med., specijalist psihijatar;
doc. dr. sc. Špiro Janović, dr. med., specijalist psihijatar;
prof. dr.sc. Dražen Begić, dr. med., specijalist psihijatar;
dr. sc. Maja Živković, dr. med., specijalist psihijatar;
Maja Šeparović Lisak, dr. med., specijalist psihijatar;
Nenad Jakšić, mag. psihologije.


Zahvaljujemo se svim predavačima na suradljivost, ljubaznosti i pristupačnosti.
Na edukaciji je sudjelovala zaposlenica Udruge.

Objavila: I.Š.P., D.D.

Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata je je Centar znanja za društveni razvoj u području unapređenja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom


SUSRETI DJECE HRVATSKIH BRANITELJA 2012.
Sveta Nedelja 19.6., Donji Miholjac 21.6., Križevci 23.6., Kaštela 25.6., 19.06.2012

Kratki opis:
Susreti djece hrvatskih branitelja provode se već jedanaestu godinu kao niz radionica i igraonica za djecu branitelja osnovnoškolskog uzrasta sa svrhom upoznavanja djece i stvaranja trajnih kontakata među djecom kojoj je zajednička stvarnost da su njihove majke i očevi branili i stvorili njihovu domovinu, domovinu u kojoj žive. Na susretima će upoznati kako tu domovinu voljeti i graditi te cijeniti ono što su njihovi roditelji stvorili ali i naučiti cijeniti i poštivati jedni druge kroz upoznavanje i druženje. Ovi susreti održavaju se tradicionalno, a želja nam je da se ova tradicija nastavi jer kod djece bude osjećaj za stvaranje i za pozitivne ciljeve u životu te im pomažu izaći na ispravan put, suprotan od puta prema drogi i alkoholu svjesni činjenice da ti poroci vrebaju na njih na svakom koraku.


Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata
Slavenskog 9
10110 Zagreb
tel: 01/6195 303
fax: 01/6195 302
OIB: 31232012833
žiro račun: IBAN HR0723600001101351339

Sva prava pridržana © UHDDR 1993-2019.