OSNOVAN OPĆINSKI OGRANAK UHDDR KUTJEVO
2005-02-28

U subotu 26. veljače 2005. s početkom u 20:00 sati u prostorijama kutjevačke vinarije pred preko 250 hrvatskih branitelja održana je Osnivačka skupština Općinskog ogranka Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Kutjevo

U subotu 26. veljače 2005. u 20:00 sati u prostorijama kutjevačke vinarije pred preko 250 hrvatskih branitelja osnovan je Općinski ogranak Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Općine Kutjevo na kojoj su izabrani članovi u tijela ogranka te donesene Odluke o osobi ovlaštenoj za predstavljanje ogranka i o sjedištu ogranka.
Skupštini su nazočili i Predsjednik UHDDR, gosp. Tomislav Merčep, dopredsjednik UHDDR, gosp. Franjo Hirg, glavni tajnik UHDDR Dario Duić, načelnik Općine Kutjevo, gosp. Ante Pavković i predsjednik Županijske podružnice UHDDR Požeško-slavonske županije, gosp. Stjepan Dražetić.
U svom govoru Predsjednik Tomislav Merčep posebno je naglasio napore koji su uloženi u izradi Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji kako bi hrvatski branitelji ostvarili svoja stečena prava te je izvijestio o radu Upravnog odbora Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji čiji je član. Zbog svega toga na području Općine Kutjevo i cijele županije Požeško-slavonske ukazala se potreba za organiziranjem hrvatskih branitelja kroz Udrugu hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata.
Okupljeni branitelji posebno su izrazili interes za korištenje prava iz Zakona i udjele poduzeća u vlasništvu Republike Hrvatske.
Izabrano vodstvo obvezalo se da će se posebno zauzimati kako bi se ovo pitanje razriješilo.
Osnivačka skupština izabrala je članove u tijela ogranka i to:

OPĆINSKI ODBOR:

1. ŽELJKO PERŠE PREDSJEDNIK
2. VLADO STIPIĆ DOPREDSJEDNIK
3. ILIJA KONJEVOD DOPREDSJEDNIK
4. ZDRAVKO CIPOV TAJNIK
5. IVICA GJAIĆ ČLAN
6. JOZO BUDIMIR ČLAN
7. VLADO PREVIŠIĆ ČLAN
8. DALIBOR BOŠNJAK ČLAN
9. PERO KLJAIĆ ČLAN
10. NENAD MARIĆ ČLAN
11. JOZO MARIĆ ČLAN
12. JOZO PETRIĆ ČLAN
13. MILAN JUGOVIĆ ČLAN
14. ILIJA MARIĆ ČLAN
15. ŽELJKO JURKOVIĆ ČLAN
NADZORNI ODBOR:

1. IVAN JURIĆ PREDSJEDNIK
2. ANTUN HRUŠKA ČLAN
3.  DAMIR ARVAJ ČLAN

VERIFIKACIJSKA KOMISIJA:

1.  PERO BARIĆ PREDSJEDNIK
2.  DRAGO TOMAŠIĆ ČLAN
3.  MARKO ZEKIĆ ČLAN

Skupština je donijela Odluku da je osoba ovlaštena za predstavljanje ogranka predsjednik ogranka, gosp. Željko Perše, a privremeno sjedište ogranka je u Vetovu, Pavla Radića 7 te je zaključila s radom u 21:30 sati.

Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata je je Centar znanja za društveni razvoj u području unapređenja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom


SUSRETI DJECE HRVATSKIH BRANITELJA 2012.
Sveta Nedelja 19.6., Donji Miholjac 21.6., Križevci 23.6., Kaštela 25.6., 19.06.2012

Kratki opis:
Susreti djece hrvatskih branitelja provode se već jedanaestu godinu kao niz radionica i igraonica za djecu branitelja osnovnoškolskog uzrasta sa svrhom upoznavanja djece i stvaranja trajnih kontakata među djecom kojoj je zajednička stvarnost da su njihove majke i očevi branili i stvorili njihovu domovinu, domovinu u kojoj žive. Na susretima će upoznati kako tu domovinu voljeti i graditi te cijeniti ono što su njihovi roditelji stvorili ali i naučiti cijeniti i poštivati jedni druge kroz upoznavanje i druženje. Ovi susreti održavaju se tradicionalno, a želja nam je da se ova tradicija nastavi jer kod djece bude osjećaj za stvaranje i za pozitivne ciljeve u životu te im pomažu izaći na ispravan put, suprotan od puta prema drogi i alkoholu svjesni činjenice da ti poroci vrebaju na njih na svakom koraku.


Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata
Slavenskog 9
10110 Zagreb
tel: 01/6195 303
fax: 01/6195 302
OIB: 31232012833
žiro račun: IBAN HR0723600001101351339

Sva prava pridržana © UHDDR 1993-2018.